Voortman Steel Group

Binnen een bedrijf als de Voortman Steel Group werken vanzelfsprekend vele hardcore techneuten. Deze zijn natuurlijk absoluut onmisbaar voor de ontwikkeling en realisatie van onze producten en projecten. Tenslotte word je in de wereld van staal- en machinebouw niet gezien als een betrouwbare en hoogwaardige leverancier wanneer het technische aspect niet volledig kloppend is bij de verwachtingen in de klant.

Echter, wij merken dat naast de harde techniek, ook steeds meer zaken op procesmatig vlak hun aandacht opeisen. Zaken als project management (systemen), proces optimalisatie, product management en natuurlijk alles rondom quality eisen steeds meer hun plek op binnen onze organisatie. Collega’s op dit gebied hebben een stevige technische achtergrond nodig, maar moeten daarnaast ook in staat zijn om op bedrijfskundig vlak naar een situatie te kijken.

Onze ervaring is dat collega’s in dit soort posities vaak de BK5 kopopleiding hebben gevolgd. Wat BK5 studenten onderscheidt van andere studenten is een stuk extra bewustzijn over hun ambities, drive, kennis en kunde. Men kiest niet zomaar voor een extra jaar studeren, maar doet doelbewust een extra investering in zichzelf. Door deze investering heb je jezelf beter leren kennen, weet je beter wat je wel en niet wil en waar je heel en minder goed in bent. BK5-ers hebben hierdoor vaak een breder perspectief op de arbeidsmarkt, zowel qua functie als qua sectoren. Kortom: niet alleen qua papieren, maar ook qua persoonlijkheid kom je vaak net iets beter voor de dag dan de gemiddelde starter op de arbeidsmarkt!

YER Technology

YER Technology is trotse sponsor van BK5 omdat de studenten zowel praktische ervaring met als kennis hebben van bedrijfskundige processen en daarom snel operationeel zijn binnen een organisatie. Daar komt bij dat ze niet alleen naar de technische ontwikkeling van producten maar ook naar de interne processen binnen de organisatie kijken. Bij YER Technology hebben wij een Talent Development Programma ontwikkeld, waarin wij technisch talent gedurende twee jaar een groeiversneller bieden en versneld opleiden tot vakvolwassen professionals. In dit programma investeren wij in de ontwikkeling van technisch talent op het gebied van soft- business- en technische skills. BK5 studenten beschikken over de combinatie van technische en commerciële skills, dat maakt dat de BK5 studenten die na hun kopstudie willen investeren in persoonlijke ontwikkeling geschikt zijn voor ons Talent Development Programma en daarom zijn wij nauw betrokken bij de opleiding.

4People

4People is al 13 jaar sponsor van BK5 en dat is niet zonder reden! We zijn al jaren een van de grootste werkgevers voor de BK5 studenten. 4People streeft er naar om zowel voor haar eigen medewerkers als haar klanten de ambities waar te maken. Onze doelgroep bestaat dan ook voornamelijk uit ambitieuze werknemers. Juist dat kenmerkt de gemiddelde BK5 student; Ambitieus! Bovendien steekt de gemiddelde BK5 student op communicatief vlak uit boven andere (technische) studenten.

HP Valves

HP Valves te Hengelo is een producent van hoge druk afsluiters- en accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. HP Valves is uitgegroeid tot een belangrijke leverancier voor contractors en OEM’s wereldwijd, zoals Siemens, Mitsubishi-Hitachi Power Systems en GE Power. Dankzij een uitstekende reputatie heeft HP Valves zich een positie verworven in het topsegment van deze wereldwijde markt.

In totaal werken er ruim 110 medewerkers aan het ontwerp, de productie en verkoop van appendages. HP Valves kenmerkt zich door een informele, pragmatische en resultaatgerichte cultuur. De medewerkers zijn betrokken en professioneel en krijgen veel ruimte voor initiatief en eigen ontwikkeling.

Wij zijn al een aantal jaren met veel plezier sponsor van BK5. De combinatie van technische en bedrijfskundige ervaring past erg goed bij onze organisatie; vandaar dat er inmiddels een aantal oud-BK5’ers  bij ons werkzaam zijn.

Thales

‘The people we all rely on to make the world go round – they rely on Thales’. In een wereld die steeds sneller, meer onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is, komen klanten bij Thales met grote ambities: om jouw leven beter en veiliger te maken. Onze medewerkers, die een uniek gevarieerd geheel vormen van expertise, talenten en culturen, ontwikkelen en leveren buitengewone hightechoplossingen. Van de 68.000 talenten in 54 landen zijn er 2000 werkzaam in Nederland. We zijn een van de grootste hightech-werkgevers op het gebied van veiligheid en bescherming.

Thales helpt klanten om slimmer te denken en sneller te handelen op het gebied van transport, defensie, ruimtevaart, luchtvaarttechniek en cyberspace, om een steeds grotere complexiteit en daarbij onderweg elk beslissend moment te beheersen. Ze spelen dan ook een leidende rol in de digitale transformatie, waarbij we ons focussen op kunstmatige intelligentie, big data & data-analyse, connectiviteit, mobiliteit en het ‘internet of things’ en cybersecurity.

 In Nederland heeft Thales vestigingen in vier steden: Huizen, Delft, Eindhoven en Hengelo (hoofdkantoor). Samen met een uitgebreid ecosysteem van kennispartners, klanten en leveranciers werken ze aan radars voor zeeschepen, cybersecurity-oplossingen, transportsystemen, communicatieapparatuur voor landstrijdkrachten, cryogene koeloplossingen, onderzoek & ontwikkeling voor radartechniek (in samenwerking met TU Delft) en onderzoek & ontwikkeling voor serious gaming (in samenwerking met de Universiteit Twente).

 

Siers Groep

De Siers Groep uit Oldenzaal is een middelgrote speler in de Nederlandse ondergrondse infra. We zijn groot genoeg om alle expertise in eigen huis te hebben en klein genoeg om slagvaardig te kunnen werken en te zorgen voor betrokkenheid bij alle medewerkers. Siers werkt graag als partner met haar opdrachtgevers samen. Siers is goed in het meedenken, vooruitkijken, ontzorgen en oog hebben voor de wensen en belangen van de eindklant. Het is voor Siers dan ook van groot belang dat medewerkers naast technische kennis, ook in het bezit zijn van goede communicatieve vaardigheden, een commerciële instelling en, wat ons betreft het aller belangrijkste, ondernemerschap tonen. Zoals we zeggen bij Siers: ‘de wereld van Siers zit vol kansen, je moet ze alleen wel zelf grijpen!’. Daarnaast is het in deze dynamische wereld van groot belang om innovatief te zijn, waarbij wij ons met name richten op duurzaamheid, ketensamenwerking en procesmatig werken. Kortom, genoeg raakvlakken met zowel de technische vooropleidingen als de bedrijfskundige kant, waardoor BK5 studenten perfect bij Siers passen! Wij zijn daarom ook trots als bedrijf dat wij actief betrokken zijn bij de opleiding én de studenten.

Witte Van Moort

BK5 studenten zijn innoverend en werken met passie aan hun loopbaan.
Deze eigenschappen komen overheen met hetgeen waar Witte Van Moort voor staat, gepassioneerd werken in een innovatieve omgeving.
Samen met onze internationaal gerenommeerde klanten (OEM) ontwerpen we duurzame oplossingen voor complexe ontwerpvraagstukken, waarbij we met onze professionaliteit en veelzijdigheid telkens weer nieuwe hoogwaardige plaatwerkproducten kunnen en willen bieden. Het managen van complexe vraagstukken vraagt om projectmanagement skills, technische know-how en vooral een ambitieuze instelling.
Wij zijn trots dat we actief mogen bijdragen aan de BK5 studie en kijken vol verwachting naar de samenwerking met de BK5 studenten.

Uw bedrijfsnaam hier? 

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.